Phone Systems

Sponsored by Atcom
Get a free phone!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
Joined: Jan 2022
Posts: 34
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2022
Posts: 34
Fan not working run light flashing red thoughts?

Atcom VoIP Demo
Get a VoIP Demo Today
Joined: Sep 2001
Posts: 2,271
Likes: 3
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,271
Likes: 3
Replace the fan it will shut down

Joined: Jun 2006
Posts: 2,931
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,931
Replacing the fan is a pain in the ass from memory.
Also it was never a spare part so you had to source one from elsewhere.

Joined: Jan 2022
Posts: 34
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2022
Posts: 34
actually your gonna hate me for this. But getting a replacement fan only took me a matter of minutes. Found one at americantelebrokers.com just cut the old connector off and splice new fan to it.

so far removing old fan was easy took me 6 minutes just take top cover off remove two screws holding fan in place pull fan out. remove cable from power supply install just opposite.

Joined: Jan 2022
Posts: 34
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2022
Posts: 34
ok, i replaced fan. Fan is running but the run light is going between red and then green. over and over again. what does that mean? Also is there a way to find any error messages?

now VM doesn't work at all and getting this messages


Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:21:48 2022 Port: 2 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:21:51 2022 Port: 4 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:21:51 2022 Port: 1 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:21:54 2022 Port: 3 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:21:58 2022 Port: 2 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:01 2022 Port: 4 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:01 2022 Port: 1 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:04 2022 Port: 3 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:08 2022 Port: 2 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:11 2022 Port: 4 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:12 2022 Port: 1 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:14 2022 Port: 3 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:19 2022 Port: 2 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:22 2022 Port: 4 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:22 2022 Port: 1 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:25 2022 Port: 3 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:29 2022 Port: 2 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:32 2022 Port: 4 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:32 2022 Port: 1 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:35 2022 Port: 3 [MOD 01 Day]
Setting mode to 05. MOD Block Not Found
ERROR - Fri Jul 1 12:22:39 2022 Port: 2 [MOD 01 Day]

Last edited by Luv2uallday; 07/15/22 04:29 PM.
Joined: Sep 2001
Posts: 2,271
Likes: 3
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,271
Likes: 3
If I remember correctly there are 3 pins to the fan.1 is a feedback to the system that tells the system the fan is running I think.Maybe the fan you got is not an exact replacement? Or you spliced the connector wrong?

Joined: Jan 2022
Posts: 34
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2022
Posts: 34
i spliced it correctly the yellow wire is the LRA and got that connected. black is negative and red is positive. double checked connections all is good. the vendor did give me a substitute fan that i had to splice in no connector.

Joined: Jan 2022
Posts: 34
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2022
Posts: 34
here is the error log fan out of order then 2 seconds later fan revovery this is with the new fan

Attached Images
fan recovery.png
Joined: Sep 2001
Posts: 2,271
Likes: 3
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,271
Likes: 3
Obviously the system doesn't like the fan, what more can you say.

Joined: Jan 2022
Posts: 34
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2022
Posts: 34
Do u know what fan it does like? I read in this forum about a machtronix fan that reported good results no error codes. But the milliampere draw is almost double. Would that be a problem? Original is 0.70 ma this Mach fan is 0.110 ma

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,629
Posts635,879
Members49,589
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Abcomm, n1cn0c, nicnoc, reataylor
Newest Members
TVCTech, joe angi, TommyKay, 電信小吳, Partswatch
49,589 Registered Users
Top Posters(30 Days)
dexman 10
Toner 8
Yoda 5
dans 5
Who's Online Now
1 members (phonman123), 4 guests, and 10 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Best VoIP Phones | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5