EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Phone.com 300x250
300x250 Your Business Phone Service in the Cloud
Global Test Supply
defencebyte.com
Antiransomware
vpnproxymaster
Linked Banner to your Product or Website
Turn your commission checks on autopilot with 50% RECURRING COMMISSIONS!
Flexibits
Meticore Weight Loss Voted #1.
Get leads. Get sales. Get growing with Getresponse
Get leads. Get sales. Get growing. [2]
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#66863 11/08/11 03:01 PM
Joined: Nov 2011
Posts: 3
zing116 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2011
Posts: 3
We had A power outage and when the power came back on only one phone(X100) is ringing in. We have four more phones which would all ring and could be answered before.We have 3 lines on the system which can all be used to call out.The back-up battery was low so I think we lost the programming linking the phones. I downloaded an adminstor's manual but still don't know if the other four phones were extensions of the first phone or in a hunt group. I can't figure out from the manual how to reprogram the system for either.
The system is old and the company which originally installed it is gone. I have been able to program some features from the manual (Time and Date) and (Trunk group for stations but don't really understand that) so I think there is no hardware damage. I need to get all my phones back on the same page so they all ring and can be answered by whichever phone is picked up.

Advertising Sponsor Spot 2
#66864 11/08/11 05:43 PM
Joined: May 2005
Posts: 526
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 526
First welcome to the board, I know we have a lot of folks here that can and will help you out. Please let us know what the system is you are dealing with. Any info on the phone types might help as well
Thanks
Randy

#66865 11/09/11 01:39 PM
Joined: Nov 2011
Posts: 3
zing116 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2011
Posts: 3
I believe it's an Axxess system and the phones are standards with the two-line display. I don't see any numbers on the phones and just serial #'s on the computer box.The manual part # was 5400.

#66866 11/09/11 03:03 PM
Joined: Sep 2005
Posts: 840
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2005
Posts: 840
The older Axxess systems used a rechargeable battery to backup the database. After a period of (usually) a couple years the battery would fail and loss of power would cause the system to lose it's database. It sounds like this is what happened to you. I would suggest a call to the local Mitel dealer to see if they can help you get yer system programmed the way you need and get you a replacement battery.

#66867 11/09/11 03:36 PM
Joined: Nov 2011
Posts: 3
zing116 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2011
Posts: 3
We've called several people and the one who advertised Inter-tel service got here and said they didn't know how to program our system due to it's age. The rest were not familar with Inter-tel. No one said anything about Mitel I'll look but if anyone here can help with programming the extensions or hunt group I'd appreciate it.

#66868 11/09/11 07:14 PM
Joined: May 2002
Posts: 4,098
Likes: 1
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Offline
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Joined: May 2002
Posts: 4,098
Likes: 1
Inter-tel was taken over by Mitel several years ago.

#66869 11/09/11 08:36 PM
Joined: May 2005
Posts: 526
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 526
I'm not sure why someone advertising Inter-Tel would come tell you it's too old to work on, maybe he was just trying to sell you a new switch or hasn't been around too long. I think I have a 2.X Axxess still living.... it's a far cry from the new stuff but works fine for the customer. The biggest issue I see is figuring out what level you are at. The older stuff didn't tell you what level it was at without logging in and either connecting or giving an error telling you you were at the wrong level. I would look for anything on some paperwork or a sticker someone may have put on the CPU or cabinet.... Back in those days I usually wrote on the CPU with a sharpe the version

If you are unsuccessful getting someone to help you get your box back on line. You can look at the new Mitel 5000 HX controller it will allow you to keep the handsets you have if they are in good shape it will save you a few dollars.

If you get some info send a PM or call and I'll try to help get you back on line
Randy


Moderated by  Stix1 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics94,431
Posts639,815
Members49,470
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
Extreme, medhat eme, Telephonyman, TonyW
Newest Members
BezLovesITAD, AndreLS, JimLafleur, EssKayKay, xmestedex
49,470 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 12
hbiss 4
www.aweber.com
landing page builder
NordVPN
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
16 members (RATHER BE FISHING, justbill, gelehu, Yoda, JBean3329, dexman, metelcom, Curlycord, BobRobert, Skunky, NateBates, EV607797, nortelvoip, Mercenary Roadie, Daniel, jeffmoss26), 198 guests, and 91 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud