Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Dec 2006
Posts: 64
zurc524 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Dec 2006
Posts: 64
Techs,
I'm trying to remove a PN. I have 2 carriers on this PN and about 20 boards. All but three boards have been removed from the circuit. I have an anolog board in one carrier and a digital board in another that won't remove. The error I'm getting is board still has translations but I don't see any ports in use. All ports are set to (p) not (u).

Any ideas would be much appreciated.

GA
Joined: Aug 2007
Posts: 289
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2007
Posts: 289
Somewhere you have something built up in translations that is not letting you remove those boards. I would use the "li con bo xxxxx and see what you have working on those. If any of those come back with a number on them they are assigned. The "P" stands for PSA. The "U" of course is for unassigned. If you can not find anything built up then I would go and turn off TTI under the "ch sys fea" form and see if it will let you remove them then. You could also run the "ch cir xxxxx" command and see if you can remove them that way.

Post if you need any more help removing thee.


Mike Jones
"A people that values its privileges above its principles soon loses both."
- Dwight D. Eisenhower (1890-1969), Inaugural Address, January 20, 1953
Joined: Sep 2005
Posts: 898
Moderator-General
*****
Offline
Moderator-General
*****
Joined: Sep 2005
Posts: 898
Mikey is right, something is on that board...check odd things like TAAS assigned under "change console"..we had that happen to us awhile back. You could try a "list ext" and see if anything shows up. That is a good thought about turning off TTI also!!
Good luck


Bob Wells
WellComm, Inc.

"As long as nobody's dead or in jail, it can't be all that bad ! "
Joined: Dec 2006
Posts: 64
zurc524 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Dec 2006
Posts: 64
Mikey,
I did try turning off the TTI option. Once I did that and pulled out the Analog board some of the ports when from "p" to "m". I have no idea what the "m" is but it least if gave me something to go on. I wrote down all the "m"s and put the card back in and enabled the TTI. Then I added an analog station and TTI all the "m"s in and removed the stations after. All but two on that board went to "u"s after I turned the TTI feature off again. So I turned the TTI feature back on and tried it again but noticed I could not get dial tone on those two ports for some reason. I haven't even tried anything on the Digital board yet. If these ports were marked as bad would it cause the ports to be dead?

Joined: Dec 2006
Posts: 64
zurc524 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Dec 2006
Posts: 64
I don't see anything on TAAS under change console.
I also tried the ch cir and it would not let me remove the boards without first removing the translations. I also read something about have to use a maintenance login to remove a PN. I was able to remove all the other boards with my login but these. So I don't think thats it....

Joined: Apr 2005
Posts: 1,138
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2005
Posts: 1,138
You have a port assigned somewhere. You can 'list conf all'. Find the board and what port is used. Then 'disp port 01AXXXX'.

Another option, would be to display every port on the board, so 'disp port 01AXX01' through 'disp port 01AXX24'.

Could be a paging port. 'disp paging loud'.


[Linked Image from phototiki.com]

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Most Recent 5 Post
White Sip phone
by Bushmills - 02/27/21 08:59 AM
Initialize C-plus
by newtecky - 02/26/21 01:13 AM
VM00 Memory
by conxtel - 02/26/21 01:06 AM
Samsung 7100 Auto-Attend number of rings
by txfoneman - 02/25/21 09:14 PM
551c KSU Edge Connector Required
by Retro-Phones - 02/25/21 07:02 PM
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums96
Topics94,274
Posts638,991
Members49,424
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
Brutus, CoachEaks, Xeta Tech
Newest Members
B Ledford, Jonie4, James Wright, TechnoloJay, jdempsey4009
49,424 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 21
Ruben 20
pvj 10
Only .02 Cents Per View
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
18 members (justbill, Silversam, Professor Shadow, hitechcomm, pvj, conxtel, BobRobert, JBean3329, nortelvoip, Canteleco, MooreTel, Ruben, Skunky, Carl Navarro, Bushmills, sundance, EV607797, hbiss), 150 guests, and 41 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners