Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#91749 10/30/08 07:28 AM
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
1864 Offline OP
Member
*
OP Offline
Member
*
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
Is it possible to upgrade an ACS more than once?
Say a Release X.X to a R.5 and then to a R.6?


Trump 2020
Proud 1 star member.
Global Test Supply 728x90
#91750 10/30/08 08:20 AM
Joined: Apr 2002
Posts: 147
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2002
Posts: 147
Yes, an ACS will even take a downgrade, it doesn't know what version upgrade card you put in, it just runs the upgrade when it sees a upgrade card in the PCMCIA slot on a power up.

#91751 10/30/08 08:30 AM
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
1864 Offline OP
Member
*
OP Offline
Member
*
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
Thanks, ST2000. Ever run into a Processor that would'nt read an upgrade card?


Trump 2020
Proud 1 star member.
#91752 10/30/08 08:35 AM
Joined: Dec 2005
Posts: 8,897
Spam Hunter
*****
Online Content
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 8,897
I believe that upgrade cards are good for only 1 application. Also, the Partner ACS R1 processor could not be upgraded. That feature started with the R1.1


I Love FEATURE 00
#91753 10/30/08 09:03 AM
Joined: Feb 2005
Posts: 12,314
Likes: 2
Member
***
Online Content
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,314
Likes: 2
Actually the R1 can be upgraded but it's not recommended by Avaya.

It is correct that the upgrade, which is included with the purchase of a backup/restore/RAC card is a one shot deal upon power up with the new card inserted. After that the card is only a backup/restore/RAC even if inserted in another ACS.

Readers should keep this in mind when purchasing the cards from unknown sources such as Ebay and the internet. Unscroupulous or ignorant individuals often sell these used cards as upgrades. Also remember that there have been several versions reflecting the ACS releases over the years and several even for the current R6. Only way to be sure of getting the latest is to deal with an Avaya dealer.

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
#91754 10/30/08 10:06 AM
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
1864 Offline OP
Member
*
OP Offline
Member
*
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
Thank's. Yea I'm aware its a 1 time upgrade. I have a new card from a good source, thats why I asked if its possible to have a processor that won't read the card. It's an R.5 trying to upgrade to R.6. Card is 12g4 RAC R6 85L. Did a successful backup before attempting to upgrade.


Trump 2020
Proud 1 star member.
#91755 10/30/08 01:08 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 12,314
Likes: 2
Member
***
Online Content
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,314
Likes: 2
If the LED on the processor came up green as normal when you powered up with the card in the slot I would say it's a used card.

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
#91756 10/30/08 01:22 PM
Joined: Sep 2004
Posts: 719
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2004
Posts: 719
I have never seen one that would not upgrade. Like Hal said it is probably a used upgrade card. I have seen these passed off all the time as an upgrade, and it is a one shot deal. It then is only a back up restore card.

Mike

#91757 10/30/08 02:36 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 21
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2004
Posts: 21
Definately sounds like a used Remote Addces card. P.M. sent to 1864.


"You'll find me ridin' West on the Southern trail, heading North into Wyoming."
#91758 10/31/08 07:17 AM
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
1864 Offline OP
Member
*
OP Offline
Member
*
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
Thank you all very much.


Trump 2020
Proud 1 star member.

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Most Recent 5 Post
How to subscribe to get full access.
by Ruben - 05/05/21 09:29 PM
OS UNI Card Version Question
by RM SYSTEMS - 05/04/21 04:53 PM
summit 100 no lines working
by davetel - 05/01/21 05:11 PM
MICS caller ID
by bditech - 04/30/21 05:57 PM
How do I edit my posts?
by Schreiber - 04/29/21 11:07 PM
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums93
Topics94,373
Posts639,627
Members49,454
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
LEGRANDS COMMUNICATIONS, odin5
Newest Members
Andrea Sau, eos90066, Sonic, ERA, Mackino
49,454 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
defencebyte.com
Antiransomware
Global Test Supply
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 42
pvj 16
Ruben 14
bditech 11
Phone.com 300x250
300x250 Your Business Phone Service in the Cloud
www.aweber.com
landing page builder
Linked Banner to your Product or Website
NordVPN
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
27 members (Ruben, RATHER BE FISHING, Curlycord, Touch Tone Tommy, newtecky, justbill, dexman, CyberLaw, Biztel Cuban Okie Tech, KRRath, gelehu, pvj, Silversam, hitechcomm, Daniel, JBean3329, MooreTel, metelcom, BobRobert, Skunky, dougster, Bob3470, ffej010, ssdr9163, Professor Shadow, Yoda, Mercenary Roadie), 363 guests, and 74 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
vpnproxymaster
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud