Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#16812 09/18/07 06:20 AM
Joined: Jun 2007
Posts: 356
Member
OP Offline
Member
Joined: Jun 2007
Posts: 356
Anyone have experience connecting an analog device to digitally served Nortel lines? Location is using Nortel 8417's and Venture 3-line sets.

I am trying to interface a device that uses analog Rhetorix or Dialogic cards.


it's all tip and ring
Joined: Dec 2005
Posts: 7,056
RIP Moderator-Mitel, Panasonic
*****
Offline
RIP Moderator-Mitel, Panasonic
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 7,056
Are you using loopstart lines out of a 'channel bank'? Venture and 8417 are loopstart pots devices. I'm not really sure what you are trying to accomplish. AA won't work because that would require somewhere/someplace to park/transfer the call. VM won't work because mail boxes have to be related to something. I'm not really being clear here. Can you further explain what you are trying to accomplish? John C. (Not Garand)


When I was young, I was Liberal. As I aged and wised up, I became Conservative. Now that I'm old, I have settled on Curmudgeon.
Joined: Jun 2006
Posts: 8,712
Likes: 1
Moderator-Nortel, Computers, General
*****
Offline
Moderator-Nortel, Computers, General
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 8,712
Likes: 1
8417's & Ventures both use analogue lines themselves....just tap onto the desired line.

Dave


Scientists say that the universe is made up of Protons, Neutron & Electrons. They forgot "Morons".
Dave. (CTUB) Canadian Techs Use Bix!
Joined: Jun 2007
Posts: 356
Member
OP Offline
Member
Joined: Jun 2007
Posts: 356
OK, I have found the Venture and 8417 are analog devices, as our device is, so we can just dor the RJ-31's we always use.

I do have a couple other locations that are using Centrex Plus and M5208 Nortel sets. Engineer said I need an SLI, but, I find no information on this device. My understanding is the SLI works much like an ATA.

It sounds confiusing, but from what he says, you plug the SLI up to the digital line, and it will provide an analog port along with continuity of the digital feed. Like a feed-thru type device.

Any help is appreciated.


it's all tip and ring

Moderated by  MooreTel, Professor Shadow, skip555 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Most Recent 5 Post
Old Equipment Plan
by MarkAtLMFJ - 03/05/21 04:41 PM
OS 7400 OAS
by John807 - 03/05/21 04:21 PM
Pair location
by backenhiemer - 03/05/21 10:44 AM
Coaxial Cable
by dexman - 03/04/21 03:53 AM
Netlink or CCIS
by Yoda - 03/02/21 02:32 PM
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums95
Topics94,287
Posts639,099
Members49,425
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
ciccotelli, esinoob, Michael M
Newest Members
Sam Juniper, B Ledford, Jonie4, James Wright, TechnoloJay
49,425 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 30
Ruben 24
pvj 11
Linked Banner to your Product or Website
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
19 members (RM SYSTEMS, metelcom, Yoda, dexman, sundance, EV607797, backenhiemer, newtecky, Coral Tech, hbiss, nortelvoip, justbill, Bob3470, kjwiewall, jeffmoss26, PortlandTech, Touch Tone Tommy, Mercenary Roadie, Professor Shadow), 134 guests, and 45 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Custom Island 58
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners