EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#214327 11/17/08 07:39 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 880
Likes: 1
dwflood Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2004
Posts: 880
Likes: 1
Should this configuration work? I'm thinking I'm exceeding avail timeslots. MPBE 3.5.1-2FE3 software

The new T1/Combo card I'm trying to add in slot 1-1 does not want to run. CSU show EQ LOS and cards in shelves 2 & 3 go haywire. I verified the card is good by putting it into another system. Checked programming ok. Adtran tested ok. Its not wiring, etc.

Cabinet 0
0 DT24
1 DT24
2 DT24
3 PRIB
4 PRIB
5 LCI8

Cabinet 1
0 PRIB
1 PRIB (the new T1/PRI card thats not working)
2 DT24
3 DT24
3 DT24

Cabinet 2
0 DT24
1 DT24
2 DT24
3 SL12

Cabinet 3
0 DT24
1 DT24

I also tried the card in slot 1-6.

Global Test Supply 728x90
Joined: Jan 2005
Posts: 15,290
Likes: 3
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,290
Likes: 3
From what I can see, you are going over 96 trunks in the first three cabinets 0-2 (104 trunks). You will need to place the new PRIB into cabinet 3 and you should be OK. It looks like you have plenty of room to do this without messing things up. Make sure to keep your clock cable consistent between the cabinets via the LMU2 connection to the first PRIB in cabinet 3.


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Joined: Mar 2004
Posts: 880
Likes: 1
dwflood Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2004
Posts: 880
Likes: 1
Ed thanks.

I was under the impression that a PRIB cannot be placed into Cabinet 3 and had to be in the first 'stack'.

Also are the clock cables required for a point-to-point PRI (networking)? Clock switch is off on the PRIB in hub and on in node.

With 4 PRIB and 1 LCOB8 this is right at 104 trunks.

Joined: Mar 2004
Posts: 880
Likes: 1
dwflood Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2004
Posts: 880
Likes: 1
Manual says combined number of time slots for cab 1 and 2 cannot exceed 240. In this configuration, I'm at 204.

Isn't there a bank of 4 dipswitches on the card that need to be set if using as PRIB? I only set the T1/PRIB switch to PRI. I know I have run into this eq los on csu issue before, just can't recall the fix.

Joined: Mar 2004
Posts: 880
Likes: 1
dwflood Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2004
Posts: 880
Likes: 1
Long day, but in the end I got it all working. Here is what I did wrong...

I forgot about setting the bank of 4 dipswitches to 1&2 On and 3&4 Off on the T1/PRI combo card when using as PRI.

The T1/PRI card worked fine in Cabinet 1 as currently poplulated. Had to set the LMU1 switch in Cabinet 0 to down position (PRI). Mandatory when installing T1/PRI combo in cabinet other than 0.

No clocking wires needed for Point-to-point. Just set Hub to clock off and Node to clock on.

When networking systems with a Telco point-to-point, the hub definately needs a T1 cross-over cable between it and the CSU/Telco. The node is straight-thru.

Joined: Oct 2004
Posts: 1,480
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Oct 2004
Posts: 1,480
Glad to hear you got it working!!!


Moderated by  EV607797, JWRacedog, MnDave, nfcphoneman 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Most Recent 5 Post
Samsung Tech Support
by kevinoffsite - 05/10/21 05:41 PM
Saying good by to all the rest of my toshiba
by SSPhone - 05/07/21 04:28 PM
IP Office 500 V2 crash
by Mercenary Roadie - 05/07/21 08:24 AM
Random characters on screen
by dougster - 05/06/21 06:49 PM
How to subscribe to get full access.
by Ruben - 05/05/21 09:29 PM
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums93
Topics94,378
Posts639,667
Members49,456
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
BGarner, crxtion, lamont, S-ROBEY
Newest Members
R&j, Andrea Sau, eos90066, Sonic, ERA
49,456 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
defencebyte.com
Antiransomware
Global Test Supply
Top Posters (30 Days)
dexman 44
pvj 18
Ruben 15
bditech 11
Phone.com 300x250
300x250 Your Business Phone Service in the Cloud
www.aweber.com
landing page builder
Linked Banner to your Product or Website
NordVPN
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
24 members (Curlycord, Skunky, Meyery2k, mdrmdr, BobRobert, Mercenary Roadie, mongo5150, nortelvoip, RATHER BE FISHING, Yoda, newtecky, Touch Tone Tommy, dexman, justbill, BrianS, sundance, dougster, johno, Professor Shadow, JBean3329, nfcphoneman, Ruben, FoneJacker, BTS01), 344 guests, and 61 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
vpnproxymaster
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud