Business Phone Systems

AtcomCloud Online Store
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Mar 2005
Posts: 97
wanebo Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2005
Posts: 97
Iwatsu is not a system I deal with very often at all. But I got roped into trying to deal with getting a predictive dialer connected to an ECS via direct T1, so here goes.

The dialer is sending Robbed bit, D4 framing, AMI, EM signalling (inband), and is looking for wink start handshake. I'm told that the switch tech has installed a T1 card in the ECS and fiddled with it all day long pretty much trying out every setting that was available to him, with no success. Dialer is using a Dialogic 2XT1 card. Not sure what the part number is of the card in the ECS.

The config seems straight forward enough that pretty much any switch should be able to handle it. Is there something special about the ECS that it can't or needs a special card?

I'm not even sure that anyone has hooked a t-berd up to anything to see what is happening. Hell, I'm not even sure if there was a T1 x-over cable present in the setup. I was just roped into this about 2 hours ago and I'm pretty much looking for some basic "this should work if you do it like this" info.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Oct 2004
Posts: 180
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2004
Posts: 180
Need to determine what setup you are using. Is this a setup where the Predictive dialer is connected to the Telco lines on a separate T-1 and 2nd T-1 from the dial is fed into the ECS and bridges the outside call to a ECS user sitting on a channel from your dialer waiting to be connected? Or is the dialer using the ECS to access Telco lines connected to the ECS?

Joined: Mar 2005
Posts: 97
wanebo Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2005
Posts: 97
The later. Dialer is using the ECS to access outside trunks (via a dial 9, basically acting as a station side device), and also access other stations through the ECS (via the dialer's own software config).

Also, something doesn't feel quite kosher with the config of the Dialogic side that I stated above (came directly from a tech, not from the DCM). I'm not sure you can configure that board that way in the first place. *shrug*

Anyhow, I think part of the problem lies in where timing is being provided.

Joined: Oct 2004
Posts: 180
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2004
Posts: 180
Not sure which T-1 card you have in the ECS and if you have the T1RCV installed also... Is the T-1 card on the ECS showing a sync to the Dialogic card? Looking at the bank of leds on the card you should see the red light at the top of the set go out if sync'd up and the green led on the bottom should be on (as well as others based on config). Compare plugged in/out light status to make sure they are seeing each other via T-1 crossover. You could also try configuring the ECS in a T-1 OPX setup and the Dialogic as T-1 loopstart trunks, that would give you another option for testing connectivity if you think something is not right about the Dialogic config being E&M...


Moderated by  JBean3329 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,687
Posts636,178
Members49,607
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
BACKACRE, carlbdc, kestrielias1, Kevin-MI, Rcaman, Revertingcall, sc backacre
Newest Members
Uranium-235, grahamw, Motel6Guy, JustAGuy, Dialtony
49,606 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 12
Yoda 9
dexman 6
Who's Online Now
3 members (grahamw, AGITELCHILE, Carl Navarro), 70 guests, and 32 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems & VoIP | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5