Phone Systems

Sponsored by Atcom
Get a free phone!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#572834 06/09/14 03:46 PM
Joined: Nov 2012
Posts: 75
simon80 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2012
Posts: 75
I have been getting more and more cases where a phone loses its connection with the PBX. I get the "Searching for IPU" on display. Changing the card/IPU address the phone is using usually fixes this.
The ports are almost maxed out in the system and I was wondering if this might be the cause for connection issue. We have 8 cards, most of them 16 ports and currently there is only a few open ports available.

Joined: Feb 2007
Posts: 308
Member
Offline
Member
Joined: Feb 2007
Posts: 308
do you have any Mipu cards in expansion cabinets beyond the 5th slot?


PBX Battery backup systems

www.telcom1.net
Joined: Feb 2007
Posts: 1,314
Member
Offline
Member
Joined: Feb 2007
Posts: 1,314
I ran into an issue where if I left the PDN Equipment numbers all at 0000 it auto assigned the IPT's to any card no matter what IPU address was programmed into the phone. I think I got a different error message though, something like "all resources full or busy". But next time it happens check Maintenance>Hardware Control and see if the IPU that the phone is connected to is already full. The fix was to set the PDN Equipment numbers to the cabinet/slot of the IPU of where I wanted the phone connected to.

Joined: Nov 2012
Posts: 75
simon80 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2012
Posts: 75
Thats the way I usually set it up: check to see which card has ports available and then assign the ext to that card.

I just had a phone with this problem this morning. The phone is displaying searching for IPU or IPT, the card the phone is programmed 2 has 2 ports available looking under IPU configuration. I change it to another IPU card and its fixed but I keep having to do this once or twice a week on different phones.

I am seeing Disabled by Fault:DO on some of the ports, any insight on that?

To answer the first reply, of our 4 cabinets:
cab1- MIPU24 in slot 7
cab2- BDKU/BDKS in 7
cab3- BSTCIU in slot 7

Joined: Nov 2012
Posts: 75
simon80 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2012
Posts: 75
Some of those Disabled by Fault were ext's that were not removed from the system and no longer connected.

Joined: Jan 2006
Posts: 2,266
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Jan 2006
Posts: 2,266
Likes: 1
Make sure you don't have a IP address conflict with the phones

Joined: Nov 2012
Posts: 75
simon80 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2012
Posts: 75
Thanks, I got rid of quite a few ext's that were not being used, we'll see if the problem persists.


Moderated by  Carlos#1, phonemeister 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,378
Posts634,603
Members49,525
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics (Views)
Today's Birthdays
djone21, glacier37, Supert8ch
Newest Members
NiagaraGuy, Luv2uallday, FredSkidoo, tspa, xtrememachines
49,525 Registered Users
Top Posters (30 Days)
Toner 20
dexman 10
R4+Z 6
Who's Online Now
0 members (), 16 guests, and 15 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Telephone Systems Canada | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5