Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#598046 02/16/16 08:21 PM
Joined: Nov 2015
Posts: 4
icomm Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2015
Posts: 4
I am having trouble setting up an outbound caller number ID on a sip trunk for specific extensions. My sip provider allows pass through so i can specify Network number even if it is not on the sip providers platform i.e Spoof.
I believe the number may need to exist in the URI table then i specify under the station ID Network Calling Number? Tried a few scenario's but all withheld Number

I have the Number verification setup so i can do CF and SCF

I am currently waiting for a number port and customer wants to present this number from their new office.



Kevin

ICOMM Protect & Connect Ltd
Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Jun 2005
Posts: 2,654
Likes: 4
Member
Offline
Member
Joined: Jun 2005
Posts: 2,654
Likes: 4
You will need a URI entry for each number you want to show, at least as a SUB entry.

Is this an IPEdge or a CIX? With an IPEdge I would open up Webmin and do some Wireshark traps.

I would recommend Wireshark for the CIX as well, but it is harder to setup. In that case I would contact the provider support to see if they can trap the SIP messages.

Just because the provider says that they allow spoofing of caller ID doesn't meant that it is setup correctly. They may also only allow Spoofing of caller ID on the account. Since the port is not finished then maybe the phone number is not usable yet.


Joined: Nov 2015
Posts: 4
icomm Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2015
Posts: 4
thankyou for your response.
System is a CIX
I have entered number in the URI table what format would it need to be in the Network number in station id? would it be exactly the same as in the URI.

i am trying to set this up remotely by putting the ext in CF all calls using myphone manager. It seems what ever i do i have number with held.

This is where IP_Edge is great for remote tracing.


Kevin

ICOMM Protect & Connect Ltd
Joined: Jun 2005
Posts: 2,654
Likes: 4
Member
Offline
Member
Joined: Jun 2005
Posts: 2,654
Likes: 4
If an external call is forwarded to another outside number, typically the caller ID would show either;
A) the caller's Caller ID presented as outgoing caller ID
B) the default caller ID as specified under Trunks - Calling Number.

If you have number verification enabled, then the outgoing caller ID should be the default caller ID

For extension's caller ID on outgoing calls usually I set this under Trunks - Caller ID instead if the Station's Network Calling number


Moderated by  Carlos#1, phonemeister 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,832
Posts636,788
Members49,649
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
bravesfan, cjvio, Cory S., Jack Scott, l.landeche, TexasD
Newest Members
Lazlo, devben, bubblegum, Carl Arnold, Marjan Shaw
49,649 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 13
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
1 members (Curlycord), 188 guests, and 90 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5