Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Nov 2017
Posts: 2
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2017
Posts: 2
Alright guys, I've been at "Company X" for some time now, and they want me to figure out why the SV-8100 is not paging. I determined that the Valcom 2000A works, the speakers work (I've run music through them from the Valcome 2000A on the Tip/Ring side, but the system will not page under any circumstance when using external paging from the phone. Can anyone help me figure out what to do, what the set, etc...?

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Apr 2005
Posts: 2,482
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,482
Likes: 1
Was external paging working and stopped?

What procedure are you using for external paging, intercom dial tone and access number, one touch button or navigating the menu via the display?


We get old too soon, smart too late
Joined: Jul 2001
Posts: 1,985
Moderator-Mitel, NEC, Vodavi
*****
Offline
Moderator-Mitel, NEC, Vodavi
*****
Joined: Jul 2001
Posts: 1,985
The external page port on the SV8100 will not pass along touch tones for a zone paging device. Use a CO port if needed. Hope this helps.

Joined: Nov 2017
Posts: 2
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2017
Posts: 2
Originally Posted by dans
Was external paging working and stopped?

What procedure are you using for external paging, intercom dial tone and access number, one touch button or navigating the menu via the display?

External paging did work for a bit. It stopped before I ever started here. We access the external paging by dialing 703 and then selecting group 0 for all. In the past this worked for them. Now it doesn't.

Joined: Apr 2005
Posts: 2,482
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,482
Likes: 1
There are 2 ways to connect the 2000A for external paging, trunk port or page port, you need to call in a NEC tech, he or she will determined if the connection is correct or the paging port went bad. My guess someone messed with the wiring or settings in the 2000A


We get old too soon, smart too late
Joined: Feb 2010
Posts: 444
Member
Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 444
Has this been resolved?

Do you here the paging coming out of the phone system?

are you using CPU Page port

I had a problem with the connection because I was using a stereo plug as opposed to a mono


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,833
Posts636,789
Members49,649
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
AWhite, jnimmick, MarkTPN
Newest Members
Lazlo, devben, bubblegum, Carl Arnold, Marjan Shaw
49,649 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 13
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
0 members (), 110 guests, and 20 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5