Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Feb 2010
Posts: 442
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 442
is anyone still having problems with no Audio on Voice Ports I have a customer who was definitely had problems with calls being answered with silence
I thought it was resolved with upgrading software to 7.00.64 but now they are saying that when they access there voicemail internally enter security code they don't hear anything after that

I have not witnessed this as of yet

just wondering if anyone has seen this

Thanks


Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Apr 2005
Posts: 2,481
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,481
Likes: 1
I haven't witness what you have described.
There were issues with user voicemail boxes locking up, so far upgrading to 7.00.64 has corrected this problem
What is the configuration of this SV9100? IP phones used?


We get old too soon, smart too late
Joined: Feb 2010
Posts: 442
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 442
all digital. I am going onsite tomorrow to investigate
I will keep you posted

Joined: Jul 2015
Posts: 15
Member
Offline
Member
Joined: Jul 2015
Posts: 15
We still have brief periods of no talk path every couple of months on our 9100s. I either re-set them or it goes away by itself.
I've read that it has something to do with CDP.
I used DIM to pull the arp cache from the 8100.
Apparently this box doesn't like seeing quad zero's for an IP address and Cisco Discovery Protocol generates that somehow.
The entry that I isolated belongs to Cisco. I showed it to our network administrator and he said "your box shouldn't be able to see that".
So I've opened a can of worms but haven't sorted it out yet.
I'll post if I get any closer to a solution.

===== << 09/26, 09:05 >> =====
ip arp
IP Address MAC Address Time Info(Now:6168206)
127.000.000.001 00:00:00:00:00:00 3268
010.042.001.001 E8:B7:48:28:F2:3C 6163165
010.042.135.064 00:60:B9:B2:FB:6F 6109780
010.042.135.051 58:C2:32:02:AA:4D 10491
010.042.050.021 00:60:B9:4E:69:21 6145633
010.042.050.020 00:60:B9:E1:72:64 6152050

000.000.000.000 E8:B7:48:28:F4:BC 6042329

192.168.000.011 00:25:64:71:0D:1F 6162550
9:05:31 >>
9:05:31 >>

Joined: Jan 2018
Posts: 218
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2018
Posts: 218
When ever you have to confer with the IT Department to fix an issue you move 1 step further and 3 steps backward .


Ground is Ground the world around !
Joined: Sep 2004
Posts: 4,126
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,126
Likes: 1
Tell you what, I would get yourself a good mini switch that can port mirror, and put it between that Cisco and your system and see if it goes away. That way you can also do some good wire sharking. I've used these to great effect.

https://www.amazon.com/NETGEAR-Gigabit-Lifetime-Protection-GS105Ev2/dp/B00HGLVZLY

Joined: Apr 2005
Posts: 2,481
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,481
Likes: 1
Its always a good day to learn something, I say that because it appears the SV9100 having audio issues with voice mail is a TDM system with analog trunks, what is wire shark going to show besides a possible duplicate of IP addresses with the CPU and another device on the LAN?


We get old too soon, smart too late
Joined: Sep 2004
Posts: 4,126
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,126
Likes: 1
What I have seen is that the processor is essentially DOS attacked from a device till weird things started happening. Now I haven't seen any of this on the SV9100. I would ask when you first programmed the system did you default it first? I have also seen corruption from people trying to program the system via PCPRO and uploading it to a system. Uploading an overlay to the hardware that doesn't match up for whatever reason causes all kinds of issues. I have a certain way I have programmed these systems since the days of the i-series that has yet to fail me or cause weird issues like the other techs had. Now, TDM issues I have seen these new IAD boxes cause all types of issues. Especially the ATT ones on fiber. I ALWAYS tell them I want G711 on ALL trunks. Amazingly they default to G729 unless its a fax.

Joined: Apr 2005
Posts: 2,481
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,481
Likes: 1
Thanks for the info Coral Tech


We get old too soon, smart too late
Joined: Feb 2010
Posts: 442
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 442
Ok

When I went out on site to troubleshoot I dialed each
VM port individually and port 3 was getting answered
By silence I rebooted system and it appears to have fix
The problem
Not sure if it going to happen again


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,820
Posts636,739
Members49,643
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Airdale, AnnetteLee, AnnettesDayIsUg, bigboy, Blackline, boomj, db Communications, gwh, samcorcione9111, Victor D.
Newest Members
julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford, Nigel S
49,642 Registered Users
Top Posters(30 Days)
pvj 12
ramo 11
Toner 9
dans 5
Who's Online Now
0 members (), 99 guests, and 16 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5