Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#619865 05/14/18 03:49 PM
Joined: Jul 2013
Posts: 81
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2013
Posts: 81
I am trying to replace a cabinet.
I reloaded a database and all was good until I realized the 2 digit extensions DSS keys don't work.
I have the extensions as 10, 11, 12, etc.
I can direct dial an extension 1,1 calls x11.
My problem is the DSS keys for the 2 digit extensions all call x10. As though the system is doing 2 digits but, instead of dialing Fixed 101/Flex11, it dials 10 and goes to 100
The keys look right, 25S0011. The display on x11 shows 11. If I go off-hook on 11, the DSS keys as XXS0011 light up. However, if I push the DSS key it calls 10.
I can work around it by making Call Coverage, Non Ring keys BB464711. Then that works. I just can't get my DSS keys to work as staright up DSS keys.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Jul 2013
Posts: 81
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2013
Posts: 81
I am wondering if it ever worked. The manual says any number as low as 100 and up to ~8000
I guess I will just set the keys as BB4647XX's.

Joined: Jan 2005
Posts: 15,351
Likes: 12
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,351
Likes: 12
I've been successful in using two-digit dialing on the STSe, but not on any version of the XTS. Both systems use the same programming though, so this shouldn't matter. Did you change the extension numbering using flash 52 or are you trying to use WinAdmin?


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Joined: Jul 2013
Posts: 81
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2013
Posts: 81
I loaded a backup and saw the problem. Then I tried clearing the buttons on a phone and re-adding them with Procomm and got the same result. Then I tried doing it via windba, then tried putting the keys on at a phone manually - get the same result.
I set up a cabinet on my desk, opened the backup and did a stare and compare and hand packed my desk cabinet.
The flexible numbering plan does show the 2 digit extensions in Procomm and in Windba.
If I download "Stations" in Windba it shows the DSS keys as 3 digit so I'm guessing that is because it is not pulling the flexible numbering at the same time in my partial download.
I did try in windba to program x10, then copy it to 11-20. That however, changed almost all the keys on 10 to 3 digit DSS keys and did nothing to 11-20.
All the phones are the same 30 button style with identical keys.
The Call Coverage Key - Non Ring does work.
At this point, rather than make a backup work at my desk and then go back to site and load that, I think I may be better off just going to site and programming all their DSS keys as 647's.
I have a feeling that this site was originally an STS of some kind. That it was replaced with an XTSc and possibly the problem was created then and no one noticed.
The install goes back before the last 2 management systems we've used so, I can't find out easily.

Last edited by NotNotCity42; 05/15/18 12:27 PM.

Moderated by  EV607797, JWRacedog, MnDave, nfcphoneman 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,821
Posts636,743
Members49,643
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Airdale, AnnetteLee, AnnettesDayIsUg, bigboy, Blackline, boomj, db Communications, gwh, samcorcione9111, Victor D.
Newest Members
julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford, Nigel S
49,642 Registered Users
Top Posters(30 Days)
pvj 12
ramo 11
Toner 9
dans 5
Who's Online Now
0 members (), 43 guests, and 26 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5