Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Feb 2014
Posts: 647
ChrisRR Offline OP
Moderator-1A2
***
OP Offline
Moderator-1A2
***
Joined: Feb 2014
Posts: 647
Hey guys. Been building up an Asterisk system, and I'm looking for some T1 hardware. My Asterisk machine has a number of T1 ports available, and I would like to make use of them. I'm sure someone here has a Avaya (Lucent) Partner ACS T1 card and/or channel bank hardware around they aren't using. The T1 module would really clean up the wiring to the KSU, and the channel banks would help support my growing collection of vintage/antique phones.

Hit me up via PM if you'd like to unload any of this stuff to me.

Really like the ADIT-600 channel banks because of the small form factor and high channel density, but open to anything that works with the standard ESF/B8ZS framing/coding with CAS. (I think my asterisk interfaces will support Pri/Bri, but channel associated signalling is just way easier.)

Thanks for looking!

CR

EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Joined: Dec 2005
Posts: 8,741
Spam Hunter
*****
Online Content
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 8,741
Hey Chris!

A few things about the T1 module:

It wasn't very common.
It required Partner ACS PC Administration software for provisioning.
The module supports only 16 voice channels (9-24). 1-8 could be used for data if a CSU/DSU was installed between the LSP interface and the T1 module.


I Love FEATURE 00
Joined: Dec 2005
Posts: 8,741
Spam Hunter
*****
Online Content
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 8,741
I checked ebay and saw four modules listed.

Joined: Feb 2014
Posts: 647
ChrisRR Offline OP
Moderator-1A2
***
OP Offline
Moderator-1A2
***
Joined: Feb 2014
Posts: 647
I saw them. I figured I'd see if anyone here had one before I sprung for one on ebay.

I was aware I needed the PC admin software. I have it.

All my lines come off a channel bank now anyway, I figured I'd simplify it a little. Asterisk will let me set up the span any way I'd like, so the fact that it doesn't use the first 8 channels is not a big deal. I'd be curious to know why they set it up that way, with the first 8 for data rather than the last 8. I'm sure there's a logical reason.

I have two four port T1 cards in my asterisk machine. I'm certainly not lacking for available channels. smile

Joined: May 2002
Posts: 4,041
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Offline
Moderator-Avaya, Polycom
*****
Joined: May 2002
Posts: 4,041
May have 1, I'll check.
How much on Ebay ?

Joined: Feb 2014
Posts: 647
ChrisRR Offline OP
Moderator-1A2
***
OP Offline
Moderator-1A2
***
Joined: Feb 2014
Posts: 647
Range between 55 and 70, with one oddball outlier asking an insane 250.

Joined: Feb 2014
Posts: 647
ChrisRR Offline OP
Moderator-1A2
***
OP Offline
Moderator-1A2
***
Joined: Feb 2014
Posts: 647
Made a deal for an ACS T1 module. Looking forward to experimenting with it. -Not looking forward to finding an XP machine to run the software.

Still on the hunt for a channel bank. All the cheap ADIT's on ebay are gone. Was looking at Adtrans. Any opinions on the TA-624? Saw a few, looks like they do more than I need, I just want the 24 voice channels.

Joined: Feb 2014
Posts: 647
ChrisRR Offline OP
Moderator-1A2
***
OP Offline
Moderator-1A2
***
Joined: Feb 2014
Posts: 647
Made a deal for an ACS T1 module. Looking forward to experimenting with it. -Not looking forward to finding an XP machine to run the software.

Still on the hunt for a channel bank. All the cheap ADIT's on ebay are gone. Was looking at Adtrans. Any opinions on the TA-624? Saw a few, looks like they do more than I need, I just want the 24 voice channels.

Joined: Aug 2012
Posts: 90
Member
Online Content
Member
Joined: Aug 2012
Posts: 90
Look for an Adtran TA924. It's a great channel bank that's fairly simple to configure. It also gives you 4 T1 ports, 2 of which can be PRIs.

Joined: Dec 2005
Posts: 8,741
Spam Hunter
*****
Online Content
Spam Hunter
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 8,741
I used to install Newbridge Mainstreet 3624 channel banks. Pretty simple to program. thumbsup


I Love FEATURE 00

Link Copied to Clipboard
Most Recent 5 Post
vvxd230 star code issues
by sentrex1 - 01/16/21 01:47 AM
Konftel Speaker Phone on SV9100
by teldata1 - 01/15/21 11:56 AM
Common Problem, Unexpected Solution
by ChrisRR - 01/15/21 02:31 AM
phone does not transfer to voicemail
by Duane F. - 01/14/21 11:16 PM
Night mode no answer timer
by Yoda - 01/13/21 09:50 PM
Who's Online Now
21 members (nonameyet, Ruben, Meyery2k, Bob3470, sundance, Touch Tone Tommy, Curlycord, OBT, justbill, Yoda, Professor Shadow, BTS01, morephones, dexman, nortelvoip, JBean3329, BobRobert, Keyset6, MooreTel, metelcom, Mercenary Roadie), 172 guests, and 38 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics94,178
Posts638,517
Members49,397
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
Alexander Innard, Allen Wesley, junipered, plunger, TELCO_PC_MAN
Newest Members
Hopedpocketts, JoeMiller, Ricardo, Radioactive64, irajacobs
49,397 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 34
Yoda 21
Dave_R 6
Bluewater Sailing
https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Sold AD
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners