Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
Joined: Feb 2019
Posts: 6
Nil4260 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2019
Posts: 6
Hi Everyone,

I just put an order in to ATT to change my ground start pbx trunk lines to loop start pots lines for our Mitel SX50 installed in 1994. I was reading on the forums and other websites how to change over the programming on the system and wanted to confirm the steps. I am a little confused how to get to register 2 so if someone could clarify that part. Previously I was told that I am using 4 trunks (573, 577, 579, and 580)

Here are the steps I think I need to do:
1. Hold Status
2. Enter password XXXX and let go of status
3. Enter 70
4. Enter the first trunk number I am using '573' push enter
5. Scroll over to register 2g and make this a '0' (my question is how do i get to '2g'. What is the difference between 1g and 2g? How do I scroll down to 2 and over to g?)
6. Push enter
6. Perform same steps for other 3 trunks.

If someone could confirm my above steps are exact that would be fantastic!

[per forum rules: "Do not post passwords."]

Last edited by Professor Shadow; 02/21/19 04:55 PM. Reason: Removed password
Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: May 2005
Posts: 1,005
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 1,005
The arrow keys on the console. To get to register 2 push "2" when you're at 573 register 1. Register 1 ,bit "g" is "Connect to Outgoing Trunk without Third Party". Not Register 2 bit "g" which is "Start Type" for each trunk.0=Loop, 1= Ground.

Joined: Feb 2019
Posts: 6
Nil4260 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2019
Posts: 6
Thanks western! So I want to change 2g correct?

Joined: May 2005
Posts: 1,005
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 1,005
Register 2, bit g. Correct. Be sure to press "save"

Joined: May 2005
Posts: 1,005
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 1,005
And change that battery on the software module with the power ON!!!

Joined: Feb 2019
Posts: 6
Nil4260 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2019
Posts: 6
What battery? Where is this module? Is this is a preventative maintenance item or will the system not work if I don't change the battery?

Any other items/issues to be aware of when changing from PBX trunks to Pots lines?

Joined: May 2005
Posts: 1,005
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 1,005
With the cover off the phone system, you can see a software module attached to the right side of the chassis. There is a small battery on it. It needs to be replaced every few years. Couple of bucks. Do it with the power ON. If the battery is bad, when the power goes, you lose all programming in the switch!

Joined: Feb 2019
Posts: 6
Nil4260 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2019
Posts: 6
Awesome thanks!

Joined: Feb 2019
Posts: 6
Nil4260 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2019
Posts: 6
So ATT made the change and I performed the steps listed above but there is no dial tone on the sx50 console. Also if I make a call into the property from my cell phone nothing rings on the console. What should i check?

Joined: May 2005
Posts: 1,005
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 1,005
Have you tested the lines to make sure there's dial tone? Test the direct trunk access *19 followed by the trunk # (*1973 etc.)

Page 1 of 2 1 2

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,820
Posts636,739
Members49,643
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Airdale, AnnetteLee, AnnettesDayIsUg, bigboy, Blackline, boomj, db Communications, gwh, samcorcione9111, Victor D.
Newest Members
julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford, Nigel S
49,642 Registered Users
Top Posters(30 Days)
pvj 12
ramo 11
Toner 9
dans 5
Who's Online Now
0 members (), 99 guests, and 16 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5